August 19, 2022

Hajós és Stréli a dohai elitverseny selejtezőjében!

A február 1. és 5. között, Dohában megrendezésre kerülő Beach Pro Tour Elite16 tornán (ez a jelenlegi versenyrendszer legmagasabb szintje) bejutott a selejtezőbe Hajós Artúr és Stréli Bence.

A négyszeres magyar bajnok páros még soha nem vehetett részt ilyen rangos tornán, így a jelenleg zajló spanyolországi edzőtáborukból Dohába veszik majd az irányt, a versenyről pedig Tenerifére térnek vissza és ott folytatják a felkészülést február közepéig.

Már a selejtezőben olyan neves ellenfelekkel kerülhetnek össze, mint a legendás napszerváiról is híres, kétszeres olimpikon olasz Adrian Carambula és a riói olimpia ezüstérmese, Daniele Lupo, a spanyol Herrera, Gavira páros, akik közül előbbi ötször, utóbbi háromszor vett már részt olimpián, valamint a 2015-ös Eb-győztes, háromszoros Eb-ezüstérmes, ugyancsak többszörös olimpikon lett Samoilovs, Smedins kettős.

Ha a mieink csak egyetlen egy meccset játszanak a selejtezőben és ezzel 21. helyen végeznek, még azért is 170-170 világranglistapontot kapnak, ami több, mint amit egy Futures-torna 3. hellyel szereznének (160-160 pont).

Bár Hajós és Stréli nem, de így is jónéhány neves versenyző ott lesz a hétvégi A-kategóriás Beach Balls Aréna Kupa 1. fordulójában, a Soroksári úti versenypályán. A férfiaknál a legnagyobb név a kétszeres ob-negyedik és háromszoros ob-forduló-döntős Papp Mátyás, aki a tavalyelőtti U22-es ob-ezüstérmes Frányó Csanáddal indul, akiknek a legnagyobb riválisa a sokszoros korosztályos bajnok, de még mindig csak 16 éves Tari Bence és Veress Ákos lehetnek.

A nőknél 20 páros is nevezett, ott lesz többek között a tavalyi ob-ezüstérmes Kun Stefánia és Szabó Anna, a bronzérmes Gubik Hanna és a negyedik Vasvári testvérek is, de a korábbi érmesek közül indul Győri Panna, Szabó Adrienn, Szabó Dorka, Mester Orsolya, vagy éppen a tavalyi abádszalóki ob-fordulón győztes Juraszik Patrícia, a csepeli ezüstérmes Czene Adrienn, az ott harmadik Honti-Majoros Chiara, de több korosztályos bajnok is képviselteti magát, mint Breuer Mirtill, Kristóf Dóra, vagy éppen Hajós Aliz.