August 19, 2022

FŐTÁBLÁS A HÁFRA DOMINIKA, SZABÓ ANNA PÁROS

Elrajtolt az idei MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság, amelynek első állomásán, Csepelen nem minden esélyes párosnak sikerült bejutni a főtáblára.

Elkezdődött a sokak által várt strandröplabda ob, amely a nézők számára is számtalan újdonságot tartalmaz: a csütörtöki sajtótájékoztatón Szalay Balázs, a bajnokság promótere kiemelte, hogy idén a szurkolói bázis kiépítése az egyik fő feladat, ezért minden fordulóban ajándékokkal, pólókkal és sapkákkal kedveskednek, illetve a felnőtteket sörrel, a gyerekeket pedig ingyen fagylalttal várják majd.

A strandröplabda elit idei első állomása Csepel, ahol a nőknél a főtáblára jutott a Háfra Dominika, Szabó Anna páros, ami azért különleges, mert előbbi háromszoros ob-döntős, míg utóbb mindössze tizenöt éves, emellett több ob-fordulót nyert már korábban. A selejtező első körében könnyedén diadalmaskodtak a Balogh Noémi, Szentesi Barbara kettős ellen, a második fordulóban pedig a szorosan megnyer első szett után (21:19) simán győztek, így szettveszteség nélkül jutottak a főtáblára, ahol a 2. kiemelt Gubik Hanna, Hajós Aliz páros ellen kezdenek szombaton délelőtt.

Rajtuk kívül a második napon is pályára léphet a Gödöllői RC két kettőse, Kristóf Dóra, Windisch Kinga, illetve Chován Ágnes, Gracza Sóti Fanni is. A negyedik továbbjutó Kardos-Nagy Szabina (MAFC), Lutter Liza (Gödöllői RC) párosa.

A férfiaknál nem jutott túl a selejtezőn a Szalai Viktor, Apró Barnabás kettős – 2555 pontjukkal első helyen emelték ki őket, hiszen vereséget szenvedtek a nyolcadik legmagasabb pontszámmal rendelkező (1793) Gombis Máté, Oláh Gergely párosától, így utóbbiak kezdhetik meg a szerepelést szombaton. A főtáblára jutott még a KSE testvérpárja, Dóra Bence és Dóra Levente, az SRSE duója, Frányó Csanád, Éliás Balázs és Szabó Zoltán (Ball SC) és Tompa Dávid (Gödöllői RC) is örülhet.